Plán akcí 01-06/2015

24.01. - Divadelní představení
25.01. - Dětský karneval
31.01. - Bowlingový turnaj
14.02. - Rybářský ples
07.03. - Obecní ples
30.04. - Pálení čarodějnic
23.05. - Sportovně-dětský den
20.06. - Letní slavnost

 

 



 



  


Počasí online
Všechny kategorie > Obecná kategorie > Obec > www stránky Hlušovic
Celkem příspěvků: 14 - Stránek (2): [1] 2
Autor: Pavel Adamovský
Vloženo: 06.10.2009 - 23:52
Předmět: www stránky Hlušovic
Chtěl bych tady trochu rozvířit diskuzi na téma obecních www stránek. Protože nám chybí zpětná odezva, byl bych rád, kdybyste se v této diskuzi rozepsali o tom, co se vám na hlušovických stránkách líbí, co se vám nelíbí, co byste chtěli změnit, případně přidat apod. Pokud to bude v našich silách, pokusíme se je upravit tak, abyste zde nacházeli to, co potřebujete.
Autor: Ing. Tomáš Pospíšil
Vloženo: 07.10.2009 - 00:26
Předmět: re: www stránky Hlušovic
Myslím, že termín budoucího zasedání zastupitelstva obce, by měl být na první stránce, aby každého občana upoutal a zúčastnil se ho. Zvýšila by se tím účast. Nově přistěhovaní, třeba ani nevědí, že něco takového existuje. Stejně tak zápisy ze schůze, by měly být, zde umístněni do 10 dnů. Dobu, kdy bývaly zastupitelstva tajná, snad máme již za sebou.
Autor: Pavel Adamovský
Vloženo: 13.10.2009 - 13:22
Předmět: re: re: www stránky Hlušovic
Termín veřejného zasedání zastupitelstva je v aktualitách vždy minimálně týden dopředu a kdo má nahlášený email na obci, tak ho dostane i emailem. Zápisy ze schůzi budeme postupně doplňovat.
Autor: Jiří Juránek
Vloženo: 23.12.2009 - 18:40
Předmět: re: re: re: www stránky Hlušovic
Program jednání zastupitelstva, přesný čas a místo jeho jednání je obec povinna ze zákonna zveřejňovat 10 dní před jeho konáním (minimálně na úřední desce). A popravdě řečeno je to to, co mi tady nejvíce vadí. Protože pak mi příjdou do chránky noviny a tam se dozvím, co všechno zastupitelstvo schválilo.
Například: Nějakou náhodou se mi podařilo se účastnit prvního zasedání zastupitelstva v roce 2009. Zde se řeklo, že se zvažuje možnost pojmenování ulic, ale zatím není k tomuto kroku vůle, protože není vyřešena otázka jak be se nové ulice měly jmenovat. Také je zde jistá "komplikace" - nutná výměna občanek všech obyvatel.
A nyní se dozvím, že zastupitelstvo 17. 12. 2009 schválilo nové názvy ulic. Že na hledání jejich názvy byla vyhlášena anketa, která se nesetkala s vekým ohlasem.
Promiňte, ale o jednání zastupitelstva, o tom, že bude projednávat názvy ulic, o tom, že byla vyhlášena anketa na jejich pojmenován atd., o tom jsem nevěděl, ani na těchto webových stráknách jsem o tom nic nenašel.
Prostě to tu prošlo, nějakou mašinérií a je to hotovo. Stejně jako ostatní věci. A to jde o "prkotinu" zajímalo by mne jak moc budete tutlat důležitější věci, např. nový územní plán.
Navrhuji aby termíny jednání zastupitelstva byly domluveny v předstihu na celé pololetí, a byly zahrnuty v programu akcí na dané pololetí, který je zveřejňován i v tištěné podobě a dodáván do schránek. (už se mi jej několikrát nepodařilo z tohoto webu otevřít.
S pozdravem, Jiří Juránek
Autor: Pospíšil Tomáš
Vloženo: 28.12.2009 - 09:27
Předmět: re: re: re: re: www stránky Hlušovic
Dobrý den pane Juránek, zúčastňuji se každého "veřejného"jednání obecního zastupitelstva. Oni jsou ještě neveřejné, protizákonné. Funguje to takto: Starosta, který řídí naši obec asi patnáct let něco vymyslí, na neveřejné schůzi těm "ovcím" to nalije do hlavy. "Ovce" tak pojmenoval své zastupitele sám pan starosta na nějaké dřívější schůzi. V zápisu to nehledejte, zeptejte se těch, kteří tam občas chodí. Oni, ty ovce, to pak na "veřejné" jednohlasně odkývnou. A je to.
Byl jsem na poslední schůzi, bylo to o ničem. Přišlo osm lidí, starosta řekl, že se musí udělat park u kostela ( hádejte, kdo bude dělat projektovou dokumentaci a kdo realizaci ). Pak řekl, že se musí udělat parkoviště, i za cenu úvěrů, u kostela, na hřbitově a u klubovny. Potom jsme se ještě zhádali, skrz osvětlení ve vaši ulici a byl konec.
Je neuvěřitelné, že osvětlení do soukromé zástavby pustit nechce, ale ulici již pojmenovanou má. Je neuvěřitelné, že protlačí nesmyslné parkoviště před klubovnou, které bude sloužit dvěma až třem sousedům, kteří tam bydlí. Chodník s osvětlením v Záhumenní ulici, kde by chodila polovina obce na vlak, neudělá.
PS: Přeji všem, vše dobrého do nového roku, včetně nového starosty. Po novém roce vypnu zbytky osvětlení v ulici U svodnice. Avizoval jsem to na poslední schůzi, chtěl jsem záznam do zápisu, ale nevím, jestli to vůdce schválí.
Autor: Augustin Gec
Vloženo: 30.12.2009 - 08:01
Předmět: re: re: re: re: www stránky Hlušovic
Pane Juránku,

K Vašemu příspěvku :
Obecní úřad o místě době konání a programu informuje alespoň 7 dní předem na úřední desce (§93 zákona o obcích). Tato informace se na úřední desce vždy objevuje. Jen je třeba se na ni jít podívat. Nad tuto povinnost obecní úřad zveřejňuje tuto informaci na vebových stránkách obce a dále ji zasílá všem těm občanům, kteří sdělili své soukromé e-mailové adresy obecnímu úřadu za účelem zasílání těchto informací. Máte samozřejmě i Vy stejnou možnost, pokud projevíte zájem.
K zasedání zastupitelstva - §92 odst. 1. zákona o obcích: Zastupitelstvo se schází podle potřeby, nejméně však 1x za 3 měsíce. V Hlušovicích je zatím praxe taková, že 2x do roka je svolávána schůze zastupitelstva s rozsáhlejším programem. Je to ke konci roku, kdy se hodnotí uplynulý rok, přednáší se zprávy jednotlivých výborů a komisí, schvaluje rozpočet na další rok. Druhá taková schůze se svolává obvykle koncem února, začátkem března, kdy se projednává a schvaluje uzávěrka roku předchozího a zveřejňuje, schvaluje se činnost zastupitelstva pro daný rok. Mezitím je řada schůzí, které jsou svolávány podle aktuální potřeby. Ta se vyskytuje dost nepředvídatelně a bývá potřeba rychle reagovat, i když má schůze třeba jen dva body programu.
Obec Hlušovice nemá radu. Ta se volí až v případě, že má obec min. 15 členů zastupitelstva. V obci, kde se rada obce nevolí vykonává většinu jejích pravomocí starosta. (§99, odst 2 zákona o obcích). Protože je pro mě důležité znát i jiné názory na má případná rozhodnutí, svolávám 4 x – 5x do roka pracovní porady zastupitelů obce. Je přitom také příležitost neformálně projednat různé aktuální záležitosti, informace o požadavcích úřadů, výsledcích jednání s nimi, vyhlašovaných dotačních programech, o návrzích, požadavcích občanů, důvěrné záležitosti, atd. Z těchto jednání nevychází žádná usnesení, ani žádné zápisy.
O názvech ulic rozhoduje obec (Díl 4. zákona o obcích). O názvech ulic jsme začali jednat na jaře r. 2008. Vyzvali jsme všechny občany v našem čtvrtletníku, který dostává zdarma každá domácnost v obci, aby podali návrhy na názvy obcí. Jak jste se už dočetl, zájem byl minimální. Je pravda, že zastupitelstvo nějaký čas váhalo, vyhlášení názvů ulic odkládalo. Pak jsme ale došli k závěru, že další odklady jen přinesou problémy stále většímu počtu obyvatel.
Pokud pane Juránku máte nějaké další pochybnosti, či dotazy k činnosti zastupitelstva, nebo mé, zastavte se, prosím, na obecním úřadě, vždy v úřední hodiny.

Ing. A. Gec, starosta
Autor: Pavel Adamovský
Vloženo: 30.12.2009 - 10:28
Předmět: re: www stránky Hlušovic
Já bych jen doplnil pana starostu, že časopis, kde se o návrhu ulic psalo, je k dispozici i na těchto webových stránkách (březen 2008).
Autor: občan
Vloženo: 30.12.2009 - 16:27
Předmět: re: www stránky Hlušovic
Pane Ing. Pospíšile, od člověka, který neustále píše na tyto stránky a pyšní se titulem ing., bych očekával trochu více orientace v našem rodném jazyce. Vaše články jsou pravopisně na úrovni žáka 1. stupně základní školy a ne vysokoškolsky vzdělaného člověka. V posledním příspěvku v prvních dvou větách 3 chyby, to je trochu hodně. Příště, až zase budete psát vaše jistě důležité články. prosím poraďte se s odborníkem na gramatiku, ať naší obci neděláte ostudu, čtou to lidé po celé republice. Jestli jste studoval na univerzitě v Plzni, tak tento můj příspěvek berte jako bezpředmětný, v tom případě by se to dalo pochopit.
Autor: Pavel Adamovský
Vloženo: 31.12.2009 - 12:56
Předmět: re: re: www stránky Hlušovic
občan napsal:
Jestli jste studoval na univerzitě v Plzni, tak tento můj příspěvek berte jako bezpředmětný, v tom případě by se to dalo pochopit.


Milý občane,
nevím, kde jste studoval (jestli vůbec) Vy, ale mohl byste vědět, že na univerzitách se titul Ing. neuděluje. A tyhle invektivy byste si mohl pro příště odpustit!
Autor: satan
Vloženo: 01.05.2010 - 21:58
Předmět: re: re: www stránky Hlušovic
Jak se na to dívám tak bohužel kdo tady nic neví tak jseš ty(nebo vy )
Celkem příspěvků: 14 - Stránek (2): [1] 2
Pro přidání příspěvku do této konference se musíte přihlásit.