Plán akcí 01-06/2015

24.01. - Divadelní představení
25.01. - Dětský karneval
31.01. - Bowlingový turnaj
14.02. - Rybářský ples
07.03. - Obecní ples
30.04. - Pálení čarodějnic
23.05. - Sportovně-dětský den
20.06. - Letní slavnost

 

 



 



  


Počasí online

Mateřská škola Hlušovice

 

příspěvková organizace

Hlavní 36

783 14 Hlušovice

 

Zřizovatel: obec Hlušovice

IČO: 750 29 359

Tel. č.: 585 313 383

email: materskaskola.hlusovice@seznam.cz

 

Odpovědná osoba:

  Bc. Ivona Urbišová, ředitelka

 

Další zaměstnanci:

  Jiřina Velíšková, učitelka
  Martina Lenochová, školnice


Pedagogické zástupy:
  Taťána Horáková, učitelka
  Ivana Nováková, učitelka

 

Typ zařízení:

  MŠ jednotřídní s celodenní péčí

 

Stanovená kapacita:

  25 dětí od 3 do 6 let

 

Provozní doba:

  6.30 - 16.15 hodin

 

Uzavření MŠ:

  1 týden - jarní prázdnin

  5 týdnů - hlavní prázdniny

  1 týden - vánoční prázdniny

 

 

Školné:

- 400,-Kč na dítě za jeden měsíc

- Školné se platí do 15. dne v měsíci ředitelce MŠ.

 

Charakteristika školy, materiální a technické vybavení

Mateřská škola Hlušovice je umístěna v rekonstruované budově bývalé základní školy. Je to mateřská škola jednotřídní s celodenním provozem s kapacitou 25 dětí. Přijímány jsou děti od 3 let. K 1. 9. 2009 je zapsáno 25 dětí.

Budova MŠ je prostorná, světlá, suchá. V přízemí je umístěna šatna pro děti, přípravna jídla s nákladním výtahem, elektrická kotelna, WC pro dospělé, umývárna a WC pro děti při pobytu na zahradě. V 1. poschodí slouží dětem velká herna propojená se třídou shrnovací stěnou. Z herny je vchod do umývárny a WC pro děti, která byla v roce 2008 rekonstruována tak, aby odpovídala náročným hygienickým předpisům a vyšší kapacitě 25 dětí. Dále se v 1. poschodí nachází ředitelna, sklad lůžkovin a sklad pomůcek.

U školy je velká zahrada, která byla nedávno nově vybavena moderním zahradním nářadím jako je věž se skluzavkami, houpačka, šplhací stěny a průlezky, pohyblivý most. Vše vybudovala specializovaná firma, která má atesty na všechny výrobky. Zahrada je od jara do podzimu využívána ke hrám i k tělovýchovným činnostem dětí.

Škola má elektrické vytápění, proti vloupání je zajištěna signalizačním zařízením. V části přízemí budovy je umístěn obecní úřad, se samostatným vchodem. Toto zajišťuje velmi dobrou spolupráci se zřizovatelem při řešení problémů. Pravidelně se provádí revize elektro, výtahu, hasicích přístrojů, tělovýchovného nářadí. Zaměstnankyně jsou proškoleny v oblasti PO a BOZP. Dle finančních možností je vybavení mateřské školy modernizováno. Postupně byl modernizován nábytek v kuchyni, přípravně jídla, ředitelně. Byl zakoupen počítač s barevnou kopírkou, mikrovlnná trouba, elektronické klávesy, do oken byly zabudovány žaluzie, byly zakoupeny dva nové bojlery do kuchyně a na WC, nové záclony do herny a nový vysavač. Ve dvoře byl vybudován nový sklad na hračky a zahradní nářadí. Hračky a pomůcky jsou průběžně doplňovány dle finančních možností školy. Na jaře 2006 bylo položeno nové lino na chodbách, schodišti a ve třídě. V přízemí byla vybudována samostatná úklidová komora dle hygienických požadavků. V roce 2007 o hlavních prázdninách byla celá budova barevně vymalována a do herny byl položen nový koberec. Paní Kloboučková barevně natřela staré šatní skříňky. Loni byl také předlážděn prostor před vchodovými dveřmi a na obědy pořízen místo zastaralých várnic moderní termoport. Letos o prázdninách bylo opraveno vedení vody nahoře v přípravně jídla, vymalována kuchyň a přípravna jídla a do kuchyně zabudovaná myčka nádobí.

 

Připavujeme nové webové stránky mateřské školy!

 

V Hlušovicích 1. 1. 2015